Ştiri:

Guvernul impune restricții drastice pentru cei care vor să cumpere terenuri agricoleInapoi  

Persoanele fizice nu pot cumpăra terenuri agricole dacă nu au studii agricole și experiență în agricultură. În plus, parcelele agricole nu pot fi revândute timp de 10 ani de la cumpărare. Mai mult decât atât, persoanele fizice sau arendașii nu vor putea depăși un o suprafață maximă ce urmează a a fi stabilită.


Pentru a putea cumpăra teren agricol în România, persoanele fizice, trebuie să îndeplinească mai multe condiții restrictive se arată într-un proiect de lege al Guvernului privind reglementarea pieței funciare din România obținut de Curierul Național. Cumpărătorii ca să poată achiziționa terenuri agricole trebuie să facă dovada că au studii în domeniul agricol și au desfășurat activități agricole pentru o perioadă de cel puțin 5 ani. În plus, ei trebuie să fie înregistrați la organele fiscale ca persoană juridice sau ca persoană fizică care desfășoară activități agricole, cu excepția celor care se înregistrează potrivit legii speciale la registrul comerțului.

De asemenea, proiectul de lege al Guvernului spune că persoanele fizice sau arendașii nu vor putea depăși un o suprafață maximă ce urmează a a fi stabilită. Persoanele fizice vecine vânzătorului sau arendașii, care, potrivit proiectului au drept de preemțiune la cumpărarea unui teren nu vor putea să-l ia dacă dețin deja o mai mult decât limita ce va fi stabilită.


Statul, jucător pe piața terenurilor agricole din România

Potrivit propunerii legislative, Agenția Guvernamentală va avea următoarele atribuții: eliberarea de avize pentru cumpărarea terenului agricol în condițiile stabilite de lege; monitorizarea și gestionarea terenurilor vândute/cumpărate; să intervină pe piața funciară pentru reglarea acesteia și să limiteze creșterile excesive ale suprafețelor/fermă; eliminarea pe cât posibil a intențiilor speculative cu teren agricol; să orienteze în mod amiabil piața funciară prin consultanță gratuită pentru persoanele fizice care doresc să cumpere teren; să sprijine instalarea tinerilor fermieri; să încurajeze transferul unor ferme; să cumpere/vândă teren agricol situat în extravilan; să arendeze suprafețe de terenuri agricole

Terenurile agricole dobândite prin cumpărare nu vor putea fi vândute pe o perioada de 10 ani de la cumpararea acestora. În plus, acestea nu vor putea fi scoase din circuitul agricol pentru o perioadă de 20 ani de la cumpărarea acestora și nici introduse în intravilan prin PUG/PUZ pentru o perioada de 20 ani de la cumpărarea acestora. Încălcarea acestei legi va atrage răspunderea administrativă, contravențională, civilă sau penală, după caz.


Sursa : http://www.recolta.eu/guvernul-impune-restrictii-drastice-pentru-cei-care-vor-sa-cumpere-terenuri-agricole/   

      Fii primul care comentează !!
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 123
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro