Ştiri:

Datini și obiceiuri de iarnã la Botoșani - decembrie 2013Inapoi  

Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a organizat și în acest an Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarnã  ”Din strabuni, din oameni buni…” ,  editia a XXXIX-a.  Sâmbata, în prima zi a festivalului, pe scena amplasataã in Piața Revoluției, formații de datini și obiceiuri, alcatuite din tineri din mai multe comune ale judetului, au prezentat urãturi, colinde, dansuri tradiționale de iarnã.

Duminicã, 15.12.2013 , au defilat pe strãzile orașului Botoșani și au susþinut un recital în faþa Palatului Administrativ cãiuþi, mascaþi, urºi, capre, formaþii populare din Botoºani, Avrãmeni, Cândeºti, Conceºti, Cordãreni, Corlãteni, Corni, Coºula, Cristeºti, Durneºti, Flãmânzi, Hlipiceni, Hudeºti, Ibãneºti, Lunca, Lozna, Rãchiþi, ªtiubieni, Vorona, Vãculeºti, Vârfu Câmpului, dar ºi din judeþele Bacãu, Neamþ, Suceava, Iaºi, Constanþa precum ºi Republica Moldova.

” Mesajul acestui festival este de încurajare ºi promovare a datinilor ºi obiceiurilor populare. De la an la an se observã un gust tot mai pronunþat al botoºãnenilor pentru astfel de culturã”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Centrul Judeþean pentru Conservarea ºi Promovarea Culturii Tradiþionale.

Imagini surprinse pe strãzile orașului Botoșani se pot vizualiza pe https://www.facebook.com/comune.botosani#!/comune.botosani/media_set?set=a.566564946753578.1073741839.100002002331372&type=1


    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: KB1SqBOu4CN
10 August 2014 (04:28)
EgSKiAVvyF
Vizitator_Bv,A fost inghesuiala la facut seitci speciale, nu gluma. Spre par egzamplu la Brasov, Cluj sunt primari PDL, d `ai lu` dom Blaga, baieti buni, verificati. Mazare - Constan ta nu era placut la chip ca a ras de aia mica a lu` Tatuca, evroparlamentara, ca ar fi botoxata si siliconata. Nici alti dujmani n-au meritat mai multe seitci.In fine ca ipoteza, d e ce multe seitci speciale in rural? Pai nu e mai simplu sa faci o sectie speciala in fiecare sat/ in cat mai multe, dec at sa cari populimea cu masina sa voteze? Si mai e si pe ban ii lor, fraierii!
  Adaugat de: NZ7POdcJTB8
05 Iunie 2016 (01:48)
bqtGTWMh8X
has been described as the world’s factory. This phenome nom is typified by the rise ofbusiness. Incredible range of products available with “Low Price and High Qu12ity&# 8l2a; not only reaches directly to their target clients worl dwide but also ensures that from China means margins you ca nnot find elsewhere and China Wholesale will skyroket your p rofits.
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritãțile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructurã
Investiții în sãnãtate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agriculturã
Atragerea investitorilor strãini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cãci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 23 Iulie În aceasta luna, în ziua a douazeci si treia, pomenirea aducerii moastelor Sfântului Sfintitului Mucenic Foca, episcop de Sinope. Mutarea moastelorr sfantului sfintitului mucenic Foca din Sinope la Constantin citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro