Ştiri:

Festival de datini și obiceiuri de iarnă la BotoșaniInapoi  

În cursul zilei de duminică, 18.12.2011,  s-a desfășurat la Botoșani festivalul de datini și obiceiuri populare “Din străbuni din oameni buni”.

Defilarea participanților la Festivalul de datini și obiceiuri de iarna - 18 decembrie 2011 (sursa : YouTube).

Formații din Vorona, Săveni, Broscăuți, Albești, Hilișeu Horia, Văculești, Vlăsinești, Cordăreni, Hlipiceni, Lozna, Oneaga, Concești, Bălușeni, Cristești, Dobârceni, dar și din Agnita- Sibiu, Constanța, Dărmănești- Bacău. au încântat o numeroasă audiență cu dansurile și obiceiurile populare specfice sărbătorilor de Crăciun și An Nou.

Cu eforturi deosebite, încercăm să păstrăm tradiția, pentru că ne obligă ceea ce ne-au transmis înaintașii și ne mai obligă dragostea locuitorilor pentru aceste tradiții. Fără copii nu se asigură transmiterea. Orice comunitate este preocupată să trasmită mai departe ceea ce are mai important, iar noi ne înscriem în același efort, de a atrage copii”, a afirmat primarul din Vorona, Aurel Ștefan, care a atras atenția că aceste obiceiuri tradiționale nu trebuie iubite doar la zi de sărbătoare.

Organizatorul evenimentului a fost Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Botoșani.

 
    Total 1 Comentariu
1
  Adaugat de: Alina
21 Decembrie 2011 (19:46)
Superb
a fost extraordinar.....asteptam si la anul asemenea evenimen te si incurajati copiii sa participe,am vazut copii mici car e plangeau ca nu au putut urca si ei pe scena.....ei sunt vi itorul.....indrumatii si dati-le aripi.Felicitari organizato rilor!!!
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 123
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro