Ştiri:

Comunicat de presã APIA - Agenþia de Plãþi ºi intervenþii pentru AgriculturãInapoi  

Agenþia de Plãþi ºi Intervenþie pentru Agriculturã (APIA) informeazã cumpãrãtorii care achiziþioneazã lapte, precum ºi producãtorii deþinãtori de cotã de lapte pentru vânzãri directe cã, începând cu data de 01 aprilie 2012, trebuie sã depunã declaraþiile anuale privind livrãrile, respectiv vânzãrile, realizate în anul de cotã 2011/2012.

Reamintim cã anul de cotã s-a încheiat la 31 martie 2012, iar declaraþiile anuale trebuie completate ºi depuse la centrele APIA pânã la data de 14 mai 2012, inclusiv, fãrã penalizãri. Aceste declaraþii trebuie depuse de cãtre producãtorii care deþin cotã pentru vânzãri directe ºi de cãtre cumpãrãtorii care achiziþioneazã lapte de la producãtori.

Producãtorii deþinãtori de cotã pentru vânzãri directe trebuie sã completeze declaraþia anualã pe baza datelor din Caietul fermierului.  Precizãm cã, în funcþie de cantitatea de cotã de vânzãri directe deþinutã, Caietul fermierului este de douã tipuri: tip A (pentru producãtorii care deþin cotã mai mare de 5.000 de kilograme) ºi tip B (pentru o cantitate mai micã de 5.000 de kilograme). Este important de menþionat cã producãtorul care deþine cotã pentru vânzãri directe trebuie sã depunã declaraþia anualã chiar dacã nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotã.

De asemenea, cumpãrãtorii trebuie sã depunã la centrele judeþene APIA declaraþia anualã privind cantitatea de lapte achiziþionatã în anul de cotã 2011/2012, termenul limitã fiind tot 14 mai 2012.

Precizãm cã, producãtorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraþia anualã privind cantitãþile comercializate, li se aplicã penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naþionalã. Cotele individuale nu vor fi retrase dacã producãtorii deþinãtori de cotã vor transmite împreunã cu declaraþia anualã ºi o justificare scrisã, datatã ºi semnatã, asupra imposibilitãþii transmiterii acestei declaraþii în termenul legal. 

Pentru cumpãrãtorii de lapte care nu depun la termen declaraþia anualã privind cantitãþile achiziþionate, sunt calculate penalitãþi pentru fiecare zi calendaristicã de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintã suma corespunzãtoare taxei datorate pentru o depãºire de 0,01 % din cantitãþile de lapte care i-au fost livrate de producãtori pentru fiecare zi calendaristicã de întârziere. Suma trebuie sã fie cuprinsã între 100 ºi 100.000 EUR.

În egalã mãsurã, cumpãrãtorul care nu trimite declaraþia anualã riscã sã piardã dreptul de a achiziþiona lapte de la deþinãtorii de cotã, prin retragerea aprobãrii.

Sursa : http://www.apia.org.ro/




    Total 1 Comentariu
1
  Adaugat de: 6QLnpPIXH
05 Iunie 2016 (04:40)
xrhp5NLZSYz
You always have very original ideas, dear. This is a very ele gant way to serve &qtia;taglotuelle" with salmon. Wonde rful ^_^ Have a nice day, bye
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritãțile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructurã
Investiții în sãnãtate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agriculturã
Atragerea investitorilor strãini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cãci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 29 Martie În aceastã lunã, în ziua a douãzeci ºi noua, pomenirea sfinþilor mucenici Marcu, episcopul Aretuselor, Chiril diaconul ºi alþi mulþi, împreunã cu ei. Sfântul Marcu, episcopul Aretuselor, a trãit pe vremea citeste tot




www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro