Ştiri:

Comunicat de presă APIA - Agenția de Plăți și intervenții pentru AgriculturăInapoi  

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează cumpărătorii care achiziționează lapte, precum și producătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu data de 01 aprilie 2012, trebuie să depună declarațiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2011/2012.

Reamintim că anul de cotă s-a încheiat la 31 martie 2012, iar declarațiile anuale trebuie completate și depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2012, inclusiv, fără penalizări. Aceste declarații trebuie depuse de către producătorii care dețin cotă pentru vânzări directe și de către cumpărătorii care achiziționează lapte de la producători.

Producătorii deținători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declarația anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.  Precizăm că, în funcție de cantitatea de cotă de vânzări directe deținută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care dețin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) și tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Este important de menționat că producătorul care deține cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declarația anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele județene APIA declarația anuală privind cantitatea de lapte achiziționată în anul de cotă 2011/2012, termenul limită fiind tot 14 mai 2012.

Precizăm că, producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declarația anuală privind cantitățile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva națională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deținători de cotă vor transmite împreună cu declarația anuală și o justificare scrisă, datată și semnată, asupra imposibilității transmiterii acestei declarații în termenul legal. 

Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declarația anuală privind cantitățile achiziționate, sunt calculate penalități pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depășire de 0,01 % din cantitățile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 și 100.000 EUR.

În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declarația anuală riscă să piardă dreptul de a achiziționa lapte de la deținătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Sursa : http://www.apia.org.ro/
    Total 1 Comentariu
1
  Adaugat de: 6QLnpPIXH
05 Iunie 2016 (04:40)
xrhp5NLZSYz
You always have very original ideas, dear. This is a very ele gant way to serve &qtia;taglotuelle" with salmon. Wonde rful ^_^ Have a nice day, bye
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 122
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 27 Noiembrie În această lună, în ziua a douăzeci și șaptea, pomenirea Sfântului Marelui Mucenic Iacov Persul. Acesta a trăit pe vremea lui Onoriu și Arcadie, împărați creștini, în anii 395. Creștin de la citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro