Ştiri:

Fermierii pot depune cereri pentru compensarea pierderilor de producție înregistrate din cauza seceteiInapoi  

Cultura de floarea soarelui calamitata in comuna UnteniFermierii pot depune cereri, începând din 10.09.2012, pentru compensarea pierderilor de producție înregistrate în anul agricol 2011-2012 din cauza secetei, suma maximă a sprijinului financiar fiind echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, a anunțat luni Ministerul Agriculturii.

Cererile pot fi depuse la direcțiile pentru agricultură, până la data de 15 octombrie 2012, iar sprijinul va fi acordat începând cu data de 1 noiembrie 2012.

Hotărârea privind aprobarea schemei "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole" a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 639/7 septembrie 2012, dată la care actul normativ a intrat în vigoare.

Potrivit MADR, ajutorul stabilit de actul normativ se acordă producătorilor din domeniul vegetal și compensează o parte din pierderea producției destinată autoconsumului. Beneficiarii schemei sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, persoane juridice precum și orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care dețin suprafețe de culturi agricole în teren arabil și au înființat culturi în toamna anului 2011, primăvara anului 2012. 

Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar și se acordă pentru suprafețe cuprinse între un hectar și maximum 10 hectare inclusiv. Numărul estimat de beneficiari este de aproximativ 573.000 de fermieri, iar suprafața de teren arabil pentru care se acordă sprijinul este de aproximativ 1,9 milioane hectare.

Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăși echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, iar resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 milioane euro și se asigură de la bugetul de stat. 

"Consider că este un efect extrem de important pe care Guvernul îl face în această perioadă, nu foarte bună din punct de vedere economic. Am luat această măsură tocmai pentru a arăta preocupările pentru dezvoltarea agriculturii ca motor principal pentru susținerea economiei românești. La începutul lunii octombrie vom stabili, prin Hotărâre de Guvern, și nivelul sprijinului pe care îl vor primi cei un  milion de fermieri care au făcut cerere către APIA, nivel care va fi mult peste cel al anului precedent", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.    Total 3 Comentarii
1
  Adaugat de: Pridgeger
14 Octombrie 2012 (11:20)
http://alinpafa.pochta.ru/Uchebnik-po-biologii-anatomiya.html
http://fornaimevan.pochta.ru/Uchebnik-po-mirovoj-ekonomike-bu latov.html
  Adaugat de: fd4nCOtUUyW
05 Iunie 2016 (01:57)
0HXgv297AN8U
admin Publicado el Desde luego que ha sido dura tu exper iencia Jennifer, me alegro que por lo menos hayas tenido un final feail.Gracizs por compartirlo. Abrazos
  Adaugat de: PT2fuzZSBhD
05 Iunie 2016 (09:23)
1FaueJmu
Shiver me timbers, them's some great infmoration.
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 122
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 27 Noiembrie În această lună, în ziua a douăzeci și șaptea, pomenirea Sfântului Marelui Mucenic Iacov Persul. Acesta a trăit pe vremea lui Onoriu și Arcadie, împărați creștini, în anii 395. Creștin de la citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro