Ştiri:

Comunicat de presă APIA - agricultura ecologicăInapoi  

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - APIA informează potențialii beneficiari că, până la 15 octombrie 2012 inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, sprijin acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Ajutorul se acordă pentru exploatațiile din producția vegetală și animalieră care sunt înregistrate în perioada de conversie (de trecere de la agricultura convențională la agricultura ecologică).

Pot beneficia de ajutorul specific persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoanele juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

-   sunt înregistrate în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - MADR, prin direcțiile agricole de dezvoltare rurală județene - DADR;

-   dețin un contract încheiat cu un organism de inspecție și certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene /aprobat de către MADR;

-   dețin un document justificativ / certificat de conformitate / mașter certificat / certificat de confirmare a conversiei, în care se menționează statutul exploatației în conversie (anul 1 / anul 2 / anul 3), cultura, suprafața, numărul de animale, numărul de familii de albine, emis de organismul de inspecție și certificare cu care a încheiat contractul;

-  se mențin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani;

-  în cazul beneficiarilor din producția vegetală, suprafața agricolă în folosință trebuie să fie de cel puțin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau pășuni și fânețe permanente.

Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatație din producția vegetală, fie numai pentru una din speciile din producția animalieră sau numai pentru o exploatație din apicultură.

În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe raza mai multor județe, cererea va fi depusă la centrul județean APIA pe raza căruia se află suprafața mai mare (pentru exploatațiile din domeniul vegetal); pentru exploatațiile din domeniul creșterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul județean APIA pe raza căruia se află înregistrat sediul social pentru persoane juridice/PFA/ÎÎ/ÎF, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.

 

Nerespectarea condițiilor de eligibilitate prevăzute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, după caz, reducerea/excluderea de la plată, respectiv penalități/sancțiuni multianuale, în conformitate cu OMADR nr. 17/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Cuantumul plății anuale suplimentare/exploatație se calculează de către APIA, după finalizarea tuturor verificărilor, prin raportarea plafonului alocat pentru fiecare sector la

numărul explotațiilor eligibile, având în vedere plata anuală suplimentară maximă/exploatație pentru fiecare categorie de dimensiune a exploatației. În cazul în care plafonul solicitat depășește plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuală suplimentară maximă/expolatație se diminuează procentual cu aceeași valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatației ale sectorului respectiv.

România beneficiază, pentru anul 2012, de suma totală de 4.098.000 euro, cu aproximativ 20% mai mult decât suma disponibilă pentru anul precedent.

Pentru mai multe informații poate fi consultată pagina oficială web a Agenției -http://www.apia.org.ro/buget FEGA.htm, unde se află modelul de cerere și instrucțiunile de completare, ghidul solicitantului și toate formularele necesare.
    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: TfVnuOC2FE
09 August 2014 (13:09)
d2ZZmlwD
I too served on the Nottingham as a cabin boy, and eutenvaly ended up as tiger , to Capt. McCathie, I'm unsure of the dates, another cabin boy was known as Tilbury'. I jumped ship in Sydney tempted by the bright lights of Melbourne not to mention the girls! I was bitten by something in Panama, came out in a huge rash and was stood down across the Pacifi c, also loged a days pay for a late joining in Melbourne, wa tching a movie at the mission, had to jump aboard from the w harf- scary stuff! I have very fond memories of the Nottingh am despite the triple headers! Prior to that I had a hell tr ip on REMUERA ex Parthia and was very content on the Notting ham, good crew everyone got on well! Keen tocontact anyone w ho was on the crew circa 1964/65. Have lived in NZ since 196 5.
  Adaugat de: NInfAw8doil
06 Februarie 2017 (07:28)
0zTS6heRW8x
These topics are so confnsiug but this helped me get the job done.
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 122
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 27 Noiembrie În această lună, în ziua a douăzeci și șaptea, pomenirea Sfântului Marelui Mucenic Iacov Persul. Acesta a trăit pe vremea lui Onoriu și Arcadie, împărați creștini, în anii 395. Creștin de la citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro