Ştiri:

România are peste 7 miliarde de euro pentru Strategia de Dezvoltare Rurală 2014-2020Inapoi  

În viitorul exercițiu financiar 2014-2020 România are la dispoziție peste 7 miliarde de euro fonduri europene pentru Strategia Națională de Dezvoltare Rurală. Anunțul a fost făcut de directorul adjunct al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), Nicolae Popa. Acesta a mai spus că APDRP își dorește să fie simplificate procedurile, dar și ca atitudinea reprezentanților instituției să fie schimbată radical, să nu mai fie refractară și să fie cu o mai mare deschidere către beneficiari.


"Avem la dispoziție pentru investiții 7,1 miliarde de euro în programul viitor la care se adaugă cofinanțarea națională 20 la sută, încă 1,4 miliarde de euro. Ne-am gândit să nu ne mai ducem spre 28 de măsuri cum am avut în precedentul program 2007-2013, asta ar înseamna o fragmentare ineficientă a sumelor care ne sunt puse la dispoziție și ne-am gândit la șapte măsuri unde să direcționăm acești bani. În momentul de față ne gândim să acordăm sume importante pentru Măsura 3.22 - dezvoltarea satului românesc, pentru Măsura 1.21 - dezvoltarea exploatațiilor agricole, pentru Măsura 1.23 - procesarea produselor agricole, pentru Măsura 1.12 - instalarea tinerilor în mediul rural ca șefi de exploatații, Măsura 3.13 - încurajarea activităților turistice, Măsura 3.12 - înființarea IMM-urilor în mediul rural și nu în ultimul rând ne vom axa atenția foarte serioasă spre înființarea și consolidarea grupurilor de acțiune locală", a declarat directorul adjunct al APDRP.

Nicolae Popa a mai susținut că negocierile cu Uniunea Europeană pe aceste teme vor continua și anul viitor când se dorește și implementarea primelor măsuri de finanțare din programul 2014-2020. Oficialul APDRP a afirmat că ar putea exista și subprograme care să încurajeze anumite zone, dând ca exemplu zona montană, dar și unele zone destinate viticulturii, legumiculturii sau pentru creșterea vacilor de carne. De asemenea, Popa a precizat că se dorește foarte mult simplificarea procedurilor, a documentațiilor proiectelor care trebuie depuse.

“Ne dorim la fiecare oficiu județean să înființăm un fel de birouri unice unde să dinamizăm procedura de autorizare, vine fiecare reprezentant al instituției pentru a termina în câteva zile cu autorizațiile și să nu mai aștepte o lună, două sau chiar trei. Vrem să ne schimbăm comportamentul. Am cerut tuturor colegilor mei din teritoriu să-și schimbe radical atitudinea, să nu mai fie refractară, să nu mai fie impulsivă, să considere beneficiarul un fel de prieten, un fel de colaborator, un fel de partener în această operațiune complexă a accesării de fonduri europene pentru că obiectivul este comun să accesăm cât mai mulți și dacă se poate toți banii veniți de la Uniunea Europeană”, a explicat Nicolae Popa.


Sursa : http://www.recolta.eu/romania-are-peste-7-miliarde-de-euro-pentru-strategia-de-dezvoltare-rurala-2014-2020/ 
    Total 1 Comentariu
1
  Adaugat de: JzMxsevRZf
10 August 2014 (00:27)
4bvNp1aV2Pn
I am an B.Tech, electrical peassd out in the year 2006 and ha ving total 5+ years of experience in managing EHV switch yar d and S/S projects in co. like Siemens and L&T-Power.Now I a m doing a stable job at my home town in T&D sector.I have go t a opportunity with GE,Energy in their smart grid venture i n India.Is it the right time to change my track from pure el ectrical field to another field?What is the future prospect of smart grid venture in India?How GE is performing in smart grid projects in India?What is there order booking and orde r execution status in India?Is it the right company to join for smart grid projects specifically for indian market scena rio?
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 123
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro