Ştiri:

D.Chițoiu: Pânã la 1 iulie vom aproba OUG privind reducerea TVA la pâineInapoi  

Joi, 06 iunie 2013, ministrul Finantelor Publice, dl. Daniel Chitoiu, a declarat în emisiunea “Prim Plan” de pe TVR 1, cã mãsura reducerii TVA de la 24% la 9% pe tot lanțul de producție a pâinii va face obiectul unei ordonanțã de urgenta de modificare a Codului Fiscal, ce va fi aprobata de Guvern în cursul acestei luni. Tot prin acest act normativ va fi introdus si impozitul forfetar, care va fi aplicat de la 1 iulie.

Declarații ministrului Finanțelor Publice privind TVA redusã la pâine:

  • (TVA redus la paine de la 1 iulie?) Decizia politica a fost luata la nivelul USL de a introduce aceasta masura, respectiv de a reduce TVA de la 24% la 9%. Nu am luat aceasta masura pentru ca a trebuit sa vedem modul cum au evoluat incasarile la buget si ponderea evaziunii fiscale pe acest domeniu economic. Aceasta masura va face obiectul unei ordonante de urgenta de modificare a Codului Fiscal, un act normativ care va fi aprobat in cursul acestei luni. Pana la 1 iulie vom da aceasta OUG prin care se va reduce TVA pe tot lantul: faina, paine. Pentru ca la cereale avem taxare inversa, am prelungit cu inca un an taxarea inversa la cereale.
  • Aici, intotdeauna cand s-a discutat sa se ia aceasta decizie de reducere a TVA, in cazul de fata la produsul paine, dar si in general cand se ia o decizie de reducere a unei taxe sau unui impozit, se fac niste analize si calcule privind impactul bugetar. In general, se ia in considerare numai efectul negativ, de reducere a taxei rexpectiv, niciodata nu s-a luat in considerare ca printr-o masura de reducere a fiscalitatii ai si efecte pozitive, in sensul reducerii evaziunii fiscale si fiscalizarii acestui domeniu.
  • Din calculele noastre pe cele cinci luni din acest an, respectiv incepand cu semestrul II, impactul bugetar este undeva la 80-90 de milioane de lei, impact negativ, dar noi consideram ca, din reducerea evaziunii fiscale cu 50% in acest domeniu, ca urmare a faptului ca reducem semnificativ cota de TVA, impactul sa fie pozitiv undeva in prima parte a anului viitor, adica sa avem o crestere de venituri colectate.
  • Momentan, aceasta diferenta de venituri, care nu este o suma foarte mare, se recupereaza din reducerea evaziunii in general, dintr-o mai buna colectare pe toate celelalte domenii economice. Pentru ca, in discutiile cu FMI, – noi am dorit s-o introducem de la inceputul anului – au spus ca trebuie sa facem o analiza, sa vedem daca avem o colectare mai buna, sa reducem evaziunea fiscala si sa putem acoperi acest gol in prima faza, ca acest gol nu este permanent, ci, asa cum spuneam, avem un gol de venituri in primele 3-4-5 luni, pe masura ce imbunatatim procedurile de colectare si reducem evaziunea fiscala.
  • (Impactul pretului) Noi nu ne asteptam sa se reduca pretul imediat, pe noi ne intereseaza sa cream un mediu concurential in domeniu. Evaziunea fiscala este de peste 50%-60% in acest domeniu, or nu avem in acest moment un mediu concurential si din acest motiv avem preturi diferite la paine. Cand va exista o concurenta, ca sa vanda cineva mai mult va trebui sa scada pretul si noi consideram ca, in o a doua faza, tinand cont si de faptul ca anul acesta este un an agricol foarte bun, consideram ca spre sfarsitul anului sa avem si o reducere de pret la paine.

Despre faptul ca, potrivit prevederilor Codului fiscal, acesta nu poate fi modificat decat cu sase luni inainte de intrarea in vigoare a masurii, ministrul Finantelor a declarat ca, “avand in vedere faptul ca aceste masuri sunt masuri de simplificare si de reducere a fiscalitatii, adica benefice pentru operatorul economic, pentru contribuabili, consideram ca putem sa le aprobam si cu o luna de zile inainte de data aplicarii. In cazul in care am fi avut o sarcina fiscala in plus, mai mare, atunci obligatoriu ar fi trebuit sa avem o modificare cu sase luni inainte”.

Declarațiile lui Daniel Chitoiu pe hotnews.ro.

Emisiunea Prim Plan, înregistrare 6 iunie 2013, pe tvrplus.ro.

Sursa : http://codfiscal.net/d-chitoiu-pana-la-1-iulie-vom-aproba-oug-privind-reducerea-tva-la-paine/ 
    Total 4 Comentarii
1
  Adaugat de: michael kors handbags
29 August 2013 (02:27)
wxuvrucrh@gmail.com
http://tljdesign.com/wdesign.html>toms outlet
  Adaugat de: Z8hqZD1RsBT
09 August 2014 (21:31)
qzvOkl572UZ
Jean _ Marc je suis content de ta de9cision mais je ne comdn erps pas pourquoi tu ne te lance pas dans la campagne pre9 sidentielle tu aurais pu te pre9senter . tu es tre8s cre9d ible, respecte9 de tous et je connais ta re9putation en tant que Maire de Nantes j' a vu ce que tu as fait de not re ville, une ville ou il fait bon vivre et ou re8gne la se9curite9 tu as fait beaucoup de bien pour Nantes que je pe nse que tu pourrais aussi le faire au niveau de la France tu sais comment ge9rer une e9quipe et avec toi notre pa ys sortirais t -il de la crise . j' ai confiance en toi pour t' avoir suivi comme de9pute9 maire chez nous , mais je te verrais bien au palais pre9sidentielle e0 l a place de certains qui eux n' ont pas leurs place au se in du gouvernement , mais je respecterais ta de9cision et continuerais e0 t' admirer pour ton courage , since9rit e9 et gentillesse e0 bientf4t Jean- Marc
  Adaugat de: eOfKej9BYRmk
10 August 2014 (09:29)
a5JQTjQmKZ
Sun News is still going through goniwrg pains, still figuring out what works and what doesn't. That's reasonable.If on e looks at Fox News, when they first began broadcasting they faced similar problems, not being in enough homes to be rea lly profitable. That changed over the course of years, not overnight.Though I like Sun News, I have to admit I rarely w atch more than one show a day. By the time Charles Adler co mes on (who I like) I feel I've heard the same talking poin ts all day long, from Ezra & Lilly, & Coren etc.Sun News nee ds to branch out a little. They need documentaries. They n eed some arts programming. They need a program that is like the 5th estate or 60 minutes.
  Adaugat de: L8cFJPFcBR
05 Iunie 2016 (22:29)
IGaYWGJB3
It’s wild how easily we forget that we’re all jus t people trying to make some good entntraiement. We’r e all in this together. Sometimes letting go of a hierarchic al structure allows us to be who we are, and naturally do th e right thing. But – yea – I’ve been there .Thx for your comment
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritãțile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructurã
Investiții în sãnãtate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agriculturã
Atragerea investitorilor strãini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cãci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 14 Aprilie În aceastã lunã, în ziua a paisprezecea, pomenirea celui între sfinþi pãrintelui nostru Martin Mãrturisitorul, papã al Romei. Acest sfânt a trãit pe vremea împãrãþiei lui Constantin, cel porecl citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro