Ştiri:

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a trecut la Domnul și Mîntuitorul nostruInapoi  

La ora 22:40 (duminică, 16 iunie ), ora României, după o suferință de mai multe săptămîni și după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viața aceasta trecătoare și s-a mutat la cereștile cete, la Sfinții Mucenici și Mărturisitori pe care atît i-a iubit și după care atît a jinduit.

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost întemnițat între anii 1948-1964 pentru iubirea de Dumnezeu și de neam, făcînd parte din Mișcarea Legionară, alături de alți 1.000.000 de români din toate categoriile sociale, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca viețuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamț), iar între 1975-1991 ca viețuitor al Mănăstirii Bistrița (jud. Neamț). În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

De la sfîrșitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de cîțiva ani de zile a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicațiile medicale în urma cărora, după o suferință mucenicească pe deplin asumată și conștientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună. Să avem parte de rugăciunile sale!

Sursa : http://petruvoda.ro/ 
    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: ROKpdkN8qsi
09 August 2014 (19:58)
Rasesg0vP8mb
Brace yourself for hodliay sentimental. Ready?Feeling so con nected to you in beautiful ways this week. Maybe it's the hodliays. Maybe it's our shared appreciation for family an d our girls and creating good things. Either way, Montana d oesn't seem quite so far away. I so loved this week's Mam alode. The achy mark I know it well. Happy Birthday, sweet Ruby. Happy Birth Day, Mama. Happy Thanksgiving, Clines.
  Adaugat de: rJBp7v0aZ
05 Iunie 2016 (01:38)
D5Fjcnqg
I read somewhere to be the most effective in your articles an d posts, you need to speak on a third grade level. Now that ’s not to insult anyo2dyb30; but I’ve always tried to simplify things, and throw a little bit of attitude in there too Thanks Bonnie!Chad Nicely invites you to re ad..
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 12 August În aceasta luna, în ziua a douasprezecea, pomenirea Sfintilor Mucenici Fotie si Anichit. Acesti sfinti au trait si patimit în zilele împaratului Diocletian (304). Sfântul Fotie era nepot al Sf&ac citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro