Ştiri:

Confirmare științifică: Merele românești sunt mai bune decât cele italiene, poloneze sau turceștiInapoi  

O analiză comparativă efectuată în premieră pe piața românească, și prezentată în exclusivitate de Agrointel, arată că merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți nutrienți decât merele de import. Studiul a fost efectuat la solicitarea Asociației Consumatorilor de Produse Alimentare ”Optimum Cibum” de către Institutului Național de Cercetare IBA București. Analiza a fost făcută pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan și Golden.

La analiza organoleptică s-a evidențiat faptul că ambele soiuri crescute în România au aroma specifică mai intensă decât celelalte mere, iar senzația de dulce a fost confirmată prin determinari fizico-chimice.

La analiza fizico-chimica s-a constatat că Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decat Jonathanul polonez, iar conținutul de substanță uscată solubilă și cenușă (care indică prezența mineralelor și a diverșilor compuși) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât la Jonathanul polonez.

”La soiul Golden, merele românești sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene și cu 14% față de cele turcești. De asemenea, substanța uscată solubilă este cu 13% mai mare decât la cele italiene și cu 5% față de cele turcești”, ne-a declarat Mihai Panait, președintele ACPA România.

Consumul de mere este recomandat încă din antichitate, iar astăzi, pe baza studiilor științifice, există confirmarea acțiunii benefice a mărului: depurativ sangvin si antiseptic intestinal, stimuleaza activitatea enzimelor și înlesnește arderile din organism, antioxidant, ajută digestia, previne infecțiile aparatului respirator; consumate seara au acțiune calmantă asupra sistemului nervos.

Se recomandă consumul de mere în cazuri de surmenaj fizic și psihic, anemie și obezitate, demineralizare.Merele au acțiune favorabilă în hipertensiunea arterială, iar prin concentrația de pectină consumul a doua mere pe zi asigură în bună măsură prevenția împotriva arterosclerozei și infarctului!

Studiul, comandat de Asociația Consumatorilor de Produse Alimentare “Optimum Cibum”, face parte dintr-un amplu program de cercetare și monitorizare a pieței agro-alimentare românești. ACPA este singurul ONG din România axat pe închegarea într-un tot unitar a următoarelor misiuni: Prevenție și Informație Alimentară, Sănătate prin Educație Alimentară,Nutrițională și Fizică, Siguranța Alimentară și Protecția Consumatorului.

Sursa : http://agrointel.ro/16031/exclusiv-merele-noastre-sunt-mai-bune-decat-ale-celorlalti-2/
    Total 4 Comentarii
1
  Adaugat de: qKOT7PUFd
09 August 2014 (15:27)
beAEBQWWk7
TYVM you've solved all my prmoelbs
  Adaugat de: FNdB6qCkzf
10 August 2014 (11:28)
pghInUdF
Wonderful exlipnataon of facts available here.
  Adaugat de: ZyppGBzGa
04 Iunie 2016 (22:50)
f8U5KaFVaJvL
Clot and Rei0eatvons̷l;I am also in the newbie boat. What do you think is a good approach by a newbie? Make an offer and stick with it? Negotiate (I don’t know how since o ther offers are not disclosed)? Is the game rigged by the se ller’s agent? If so, what is the best way to wade thro ugh it?S
  Adaugat de: EtUppRbz3kH
05 Iunie 2016 (01:34)
NFz0L882
She is such a cutie pie!! This is random, but is Physique 57 okay to do when pregnant? I co21lnud7;t remember if it wa s one of the workouts you stopped doing while pregnant or we re able to continue, just modified.
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

SINAXAR 21 martieÎn această lună, în ziua a douăzeci și una, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Iacob, episcopul și mărturisitorul. Acest sfânt părinte, petrecând viața sihăstrească din fragedă tinerețe, s-a făcut cu citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro