Ştiri:

Datini și obiceiuri de iarnă la Botoșani - decembrie 2013Inapoi  

Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a organizat și în acest an Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarnă  ”Din strabuni, din oameni buni…” ,  editia a XXXIX-a.  Sâmbata, în prima zi a festivalului, pe scena amplasataă in Piața Revoluției, formații de datini și obiceiuri, alcatuite din tineri din mai multe comune ale judetului, au prezentat urături, colinde, dansuri tradiționale de iarnă.

Duminică, 15.12.2013 , au defilat pe străzile orașului Botoșani și au susținut un recital în fața Palatului Administrativ căiuți, mascați, urși, capre, formații populare din Botoșani, Avrămeni, Cândești, Concești, Cordăreni, Corlăteni, Corni, Coșula, Cristești, Durnești, Flămânzi, Hlipiceni, Hudești, Ibănești, Lunca, Lozna, Răchiți, Știubieni, Vorona, Văculești, Vârfu Câmpului, dar și din județele Bacău, Neamț, Suceava, Iași, Constanța precum și Republica Moldova.

” Mesajul acestui festival este de încurajare și promovare a datinilor și obiceiurilor populare. De la an la an se observă un gust tot mai pronunțat al botoșănenilor pentru astfel de cultură”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Imagini surprinse pe străzile orașului Botoșani se pot vizualiza pe https://www.facebook.com/comune.botosani#!/comune.botosani/media_set?set=a.566564946753578.1073741839.100002002331372&type=1


    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: KB1SqBOu4CN
10 August 2014 (04:28)
EgSKiAVvyF
Vizitator_Bv,A fost inghesuiala la facut seitci speciale, nu gluma. Spre par egzamplu la Brasov, Cluj sunt primari PDL, d `ai lu` dom Blaga, baieti buni, verificati. Mazare - Constan ta nu era placut la chip ca a ras de aia mica a lu` Tatuca, evroparlamentara, ca ar fi botoxata si siliconata. Nici alti dujmani n-au meritat mai multe seitci.In fine ca ipoteza, d e ce multe seitci speciale in rural? Pai nu e mai simplu sa faci o sectie speciala in fiecare sat/ in cat mai multe, dec at sa cari populimea cu masina sa voteze? Si mai e si pe ban ii lor, fraierii!
  Adaugat de: NZ7POdcJTB8
05 Iunie 2016 (01:48)
bqtGTWMh8X
has been described as the world’s factory. This phenome nom is typified by the rise ofbusiness. Incredible range of products available with “Low Price and High Qu12ity&# 8l2a; not only reaches directly to their target clients worl dwide but also ensures that from China means margins you ca nnot find elsewhere and China Wholesale will skyroket your p rofits.
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

SINAXAR 21 martieÎn această lună, în ziua a douăzeci și una, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Iacob, episcopul și mărturisitorul. Acest sfânt părinte, petrecând viața sihăstrească din fragedă tinerețe, s-a făcut cu citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro