Ştiri:

Yahoo! a acționat în judecată Facebook pentru însușirea frauduloasă a unor patenteInapoi  

Portalul Yahoo! a depus  plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecția vieții private sau mesagerie, relatează AFP.

În total, Yahoo! identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizație, conform plângerii depuse la un tribunal federal din California.

"Din nefericire, diferendul cu Facebook rămâne nerezolvat, iar noi suntem nevoiți să cerem să se facă dreptate în fața unui tribunal federal", a subliniat grupul californian într-un comunicat trimis prin e-mail, exprimându-și încrederea în șansele unei victorii.


"Compania noastra a investit resurse substantiale in cercetarea si dezvoltarea de-a lungul anilor a unor tehnologii care au fost licentiate de alte firme. Aceste inventii reprezinta fundamentul afacerii noastre, site-ul Yahoo fiind vizitat, zilnic, de peste 700 milioane de oameni", au adaugat acestia.

"Suntem dezamăgiți că Yahoo!, un partener de lungă durată al Facebook și o întreprindere care a obținut beneficii substanțiale din colaborarea sa cu Facebook, a hotărât să se adreseze justiției", a comentat un purtător de cuvânt al rețelei de socializare. "Ne vom apăra ferm împotriva acestei inițiative uimitoare", a adăugat el.

În plângerea sa, Yahoo!, asigură că "la o mare parte a tehnologiei pe care este fondat Facebook, Yahoo! a ajuns primul și a obținut, ca atare, patente (...) destinate protejării acestor inovații".

Yahoo! afirmă mai ales că "întregul model de rețea de socializare Facebook, care permite utilizatorilor să creeze profiluri și să se conecteze între altele, cu persoane și companii, este bazat pe tehnologia brevetată de rețeaua de socializare a Yahoo! Înainte să adopte tehnologia Yahoo! (în materie), în 2008, Facebook era considerat drept unul dintre site-urile sale cele mai puțin performante în domeniul publicității".

În prezent, Yahoo! revendică peste 700 de milioane de vizitatori unici pe lună, în timp ce Facebook numără 845 de milioane de utilizatori activi în lume, dintre care majoritatea se contactează cel puțin o dată pe zi.

"În acest an, cota Facebook în veniturile obținute din mesaje ilustrate în Statele Unite ar urma să crească la 16,8% (față de 14% în 2011), în timp ce cea a Yahoo! ar urma să scadă la 9,1%, față de 10,8% anul recut", potrivit eMarketer.

Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietății intelectuale sunt foarte numeroase, acest proces a apărut într-un moment nepotrivit pentru Facebook, fiindcă rețeaua de socializare se pregătește să fie listată la Bursă.

Yahoo! posedă peste 1.000 de brevete și nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua sa conducere este angajată într-un vast proces de reflecție destinat maximizării valorii companiei, transmite Mediafax.

Nu este pentru prima data cand Yahoo actioneaza o alta mare companie IT in instanta. In 2004, aceasta a castigat un proces intentat celor de la Google, pentru niste patente legate de motorul de cautare

  
    Total 1 Comentariu
1
  Adaugat de: 1Bg2KVqeSg
05 Iunie 2016 (01:57)
7zut1I6HRsxP
Your hot cross buns look delicious. I bet it is so ineirtsten g to branch out and explore the cuisine from other countries . Thanks for sharing a simpler recipe. I know we all run sho rt on time now and then. Have a wonderful day and thanks aga in for stopping by my blog.Katie
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 123
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro