Ştiri:

De ce trebuie să voteziInapoi  

Este foarte cool sa spui: toti politicienii sunt mizerabili, îi sanctionez prin absenta la vot sau printr-un vot invalid.

Daca gândesti asa, gresesti. Aceasta atitudine îi ajuta chiar pe cei care te-au adus în aceasta stare.

Este o copilarie sa-ti imaginezi ca atitudinea asta va schimba ceva.

el mai bun lucru care li se poate întâmpla politicienilor duminica este ca publicul sa lase decizia la mâna nucleului dur pe care îl are fiecare partid si mai ales pe mâna unor persoane usor de manipulat. Asta se întâmpla acum în România si din aceasta pricina avansam foarte greu.

Cu cât lipsesc din fata urnelor mai multi oameni responsabili, cu atât cresc sansele ca o comunitate locala sa ajunga pe mâna unor iresponsabili, care gândesc numai prin prisma propriului profit si care vor sacrifica fara scrupule interesul comun pentru binele propriu. Dupa ziua votului, orice nemultumire este tardiva si inutila.

Este foarte important sa mergeti la vot, pentru ca numai asa lucrurile se pot schimba în bine în România.

Daca nu gasiti printre candidati unul pe care sa îl apreciati, încercati macar sa alegeti raul cel mai mic.

Alegerea celui mai putin ticalos este mai buna decât sprijinirea celui mai ticalos. Fiecare vot invalid si fiecare alegator care alege sa nu aleaga transmite urmatorul mesaj: Nu ne pasa ce faceti, cât furati, cât de prosti sunteti. Faceti ce vreti! Un astfel de mesaj îi ajuta pe cei mai ticalosi.

Absenteismul nu poate aduce nimic bun si în niciun caz nu va schimba ceva în mentalitatea celor care au facut pâna acum politica în România. Chiar îi ajuta sa continue în acelasi mod. Pentru persoane imorale sunt prea subtile astfel de reactii. Îi doare în cot de astfel de „proteste". Sunt imuni la mesajele de protest de pe buletinele de vot. Singurul lucru care îi poate afecta este sa constate ca publicul s-a desteptat, este atent cu toti candidatii si decide în numar cât mai mare.

Cei care sunt prea ocupati duminica si înca nu s-au decis daca aleg soarele, iarba verde, marea sau urna ar putea încerca sa se gândeasca daca nu pot sa mearga la mare trecând înainte prin sectia de votare. Acuzam mereu politicienii pentru lipsa de responsabilitate de care dau dovada când mint, când fura, când actioneaza cu incompetenta.

Duminica rolurile se inverseaza si este rândul nostru sa fim responsabili. Este singurul moment în care chiar avem puterea de a schimba ceva în bine în comunitatea noastra.

La fel cum nu acceptam sa decida altcineva pentru noi ce marca de masina sa cumparam, ce haine sa îmbracam, ce mâncare sa consumam, nu ar trebui sa acceptam sa decida altii pentru noi ce om este potrivit sa ne conduca orasul, judetul, tara.

Nimic nu se va putea schimba vreodata în bine în comunitatile noastre, în tara noastra, decât din momentul în care noi gândim si impunem, în numar cât mai mare, schimbari în bine. E nevoie doar de putin efort pentru a studia candidatii si a decide pe cine merita sa votam.

Alternativa nu exista în democratie si un sistem mai bun pentru a conduce societatea înca nu avem.

Voteaza, votul tau conteaza!

 
Sursa : http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/
    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: bdJxSv1kx
10 August 2014 (09:04)
13SqKPoGqI
So that you have learned you will be havnig to get out of con dition. Perhaps it was as a result of job alter or because o f an additional circumstance. Still whatever the cause, you quickly understand that you will require assist with the mov e tend to be not sure that to get. For many individuals, the reply to this issue has been to acquire interstate changers . There is a amount of benefits which make them a good choic e. Right here, we have a closer check out a few of these ben efits to inform you why you need to think twice about them.
  Adaugat de: Cn5SW00Jc9
05 Iunie 2016 (02:52)
prFmrIe7C4B
You’re just taking GOD out of the whole situation? I ag ree there is something wrong with her, but that doen1Rs7; t mean she won’t learn from this and have a productive life. I’m not saying she deserves one, but we never k now.
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 123
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro