Ştiri:

Nașterea Maicii Domnului, hramul a numeroase biserici din localitățile județului Botoșani.Inapoi  

Sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum este cunoscută în popor, este prilej de bucurie duhovnicească pentru mai multe biserici de parohie din protopopiatele Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni  care iși serbează, sâmbătă 8 septembrie 2012, hramul.

Sărbatorea Nașterii Maicii Domnului de catre Sfânta Ana este prima mare sărbatoare a anului bisericesc, început la 1 septembrie.

Își serbeaza hramul Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” (Pacea) din municipiul Botoșani, parohiile Guranda, Victoria Stăuceni, Jijia si Buzeni., Hiliseu-Closca, ”Nașterea Maicii Domnului”  Dorohoi, Dimacheni, Grivița (Cordăreni), Rogojești, Satu Nou, Trestiana, Saucenița (Văculesti), Broscauți, Stânca (George Enescu), Străteni (Lozna), Vitcani (Cândești), Dumbrăvița (Ibănești), Concești, Rădăuți Prut, Santa Mare, Păun, Manoleasa, Aurel Vlaicu și Timuș din comuna Avrămeni, Coțușca, Plopenii Mari (Ungureni), Podriga (Drăguseni),

Tot sâmbătă 8 septembrie 2012, cea mai cunoscută mănăstire din judetul Botoșani, Mănăstirea Vorona, iși va serba principalul hram.

Mănăstirea va îmbrăca haine de sărbătoare și va primi vizita a doi mitropoliți care vor sluji la hram.

Slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită de Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de IPS Nikolaj Metodiev Sevastianov, Mitropolit de Plovdiv (Bulgaria).
    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: vOiAuubMPD
10 August 2014 (03:28)
LSsEMPKkeaN
Maica Domnului cuprinde inegtrul rai in existenta ei, in fiin ta ei. Asa ca daca ne apropiem de Maica Domnului, ne apropie m de Domnul Hristos, ne apropiem de Duhul Sfe2nt, de Dumneze u-Tatal.Maica Domnului nu s'a afisat cu nimic in lumea acea sta. Asa a fost smerenia ei, caci smerenia te acopera, smere nia iti acopera faptele. Ce2nd incepi sa spui cine esti tu, ce ai facut, ce2t ai dat, ce2ta milostenie faci, ce2t post t ii si asa mai departe, sa stii ca nu esti pe calea Maicii Do mnului. Sa invatam ceva de la Maica Domnului. Nu-i destul sa stam in fata Maicii Domnului cu rugaciunea, ca sa ne ajute. E bine, dar nu-i destul. Sa fim si noi, ce2t putem, ca Maic a Domnului. Maica Domnului a fost curata; sa fim si noi mai curati. Maica Domnului a fost fecioara; sa fim si noi infre2 nati, daca nu mai putem sa fim in feciorie. Maica Domnului a fost tacuta. Nu cunoastem multe cuvinte ale Maicii Domnului . Ea a suspinat in tacere la Crucea Domnului. Nu ni se spune ce cuvinte a zis Maica Domnului ce2nd Me2ntuitorul a fost p e Cruce. Si-a revarsat sufletul in iubirea care nu mai poate spune nimic.S'o avem si noi pe Maica Domnului indrumatoare pentru viata noastra, pentru sufletele noastre, pentru felu l nostru de a ne trai viata, pentru cuviinta care este neces ara in lumea aceasta. Sa nu ne permitem sa facem niste lucru ri pe care sigur nu le-ar binecuve2nta Maica Domnului.Cititi Paraclisul Maicii Domnului si veti vedea ajutorul Ei.Doamne Ajuta!
  Adaugat de: TZfBqTUGJ
04 Iunie 2016 (22:57)
35BqtGiYXz
I decided to use Ko#7ynet&u821r;s quote as featured on an epi sode of Keeping Up With The Kardashians where Kim was so iff y to do the Playboy photoshoot an so I designed this tank to p, also versatile on tshirts, hoodies, and crew necks as wel l to show off Kourtney’s “words of wisdom” the idea was inspired by the “Keep Calm” quotes .
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 123
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro